vrijdag 27 juli 2012

Gelukkig weer steekjes

Thuis uit prachtig Canada en nog even een toetje op de boot, lag er een pakketje naar me te lonken....Zoals na iedere vakantie lag er ook nu eerst een berg wasgoed, dit moest weg voor ik aan de steekjes mocht. Toen was het vanmiddag toch nog net droog genoeg om de moestuin van niet eetbare planten te ontdoen. Dan moet er natuurlijk gekookt en gegeten worden en dan... Het pakket uitgepakt, deel zes van de Jules in stofjes. Eerst maar eens het patroon gezocht en met iets makkelijks begonnen. Je weet tenslotte maar nooit of je niet alles verleerd bent. En na alles aan elkaar gezet te hebben, klopt het nog ook! Morgen weer een stukje.

donderdag 26 juli 2012

donderdag 5 juli 2012

Wat nieuwigheidjes

Vandaag allemaal leuke nieuwe dingen uitgepakt; een stapeltje geweldige stofjes die je, zoals bijna alles, vast binnenkort gaat gebruiken. Verder vond ik katoenen burduurgaren in precies de kleuren van Jules, kan ik de naden met een leuk dekensteekje accentueren.
Daar word ik echt gelukkig van!
Verder mijn derde huis geknipt, nu appliceren maar, lekker in de wind uit de zon.

maandag 2 juli 2012

Huis nummer drie...

Jawel, deel 5 van de Jules is gequilt en aan de eerdere delen gezet. Het wordt al wat, als je het geheel ziet krijg je een aardig idee van hoe het gaat worden. Leuk dus, ik kan niet wachten tot deel zes komt
Ook deel 10 van de Camelot is in elkaar gezet, wat een prachtige kleuren deze keer! Nog twee maanden te gaan voordat het laatste deel er ook is .
Alles af dus... Van mijzelf mag ik het derde deel van Home Sweet Home knippen vanavond en misschien zelfs al een deel appliceren.

zondag 1 juli 2012

Diploma

Vrijdagavond was het feest, kind twee kreeg haar Gymnasiumdiploma uitgereikt. In de Pieterskerk in Leiden waar vorig jaar de quilts hingen en alle quiltwinkels stonden. Een heel ander gezicht!
daarvoor hadden we hier een 40-jarig huwelijk, ze wilden een picknick mee op de boot, een borrel in de tuin en een diner met vier gangen 's avonds. Wat een weer hadden ze; roodverbrand na vijf uur varen kwamen ze binnen, het feest kon niet meer stuk!
Dit weekeinde is echt weer even hoogseizoen, alle kamers en de caravan vol voor een aantal nachten! Dat wordt zeker 8 wasmachines straks.gelukkig blijft er altijd tijd over, om, zoals gisterenmiddag tussendoor in het zonnetje, jules deel 5 te quilten. Gisterenavond mijn nieuwe pakketje Camelot deel 10 uitgepakt, getekend en geknipt. Ook maar vast het middendeel in elkaar gezet. De rest vanavond maar, vanmiddag even een rondje varen!