donderdag 31 oktober 2013

Ravage en frustratie

Hoewel we dachten dat we geen schade hadden, viel dat toch tegen. Mijn lievelingsboom, een moerbei die ik lang geleden voor mijn verjaardag had gekregen, lag doormidden. Omdat hij nog zo laat in de herfst blad draagt is het altijd eng met storm in de herfst . De twee palen mochten niet baten, één is bij de grond afgebroken en toen was het gedaan.

De andere helft ligt in stukken ernaast, een enorme ravage. Dat wordt een nieuwe moerbei vrees ik...

Gelukkig was er gisteren weer een oergezellig handwerkcafé, dat maakt een hoop goed. B E H A L V E het feit dat ik de muts met theepotjes erop wil breien uit een nieuw breiboek. Iemand, maar wie, had dit boek op haar blog staan. Als je het ziet weet je nog niet dat je de volgende dag toch echt de naam niet meer kunt verzinnen en dus het boek niet kunt bestellen! Grote frustratie dus, want je begrijpt, ik wil alleen DIE muts! Wie kan me helpen en weet nog de naam...
Daardoor had ik wel tijd om het tweede blok van de Wedding Sampler af te maken, blok één dus want ik was met blok twee begonnen.

Op naar blok drie! Ik denk dat het quilt as you go gaat worden, anders kan er straks weer een top op de stapel nog te quilten. Die kleine blokjes zijn goed te doen en na het laatste blok is de quilt echt af. 
Vanavond op de bee maar een beginnetje maken als ik een achterkant heb gevonden. Anders wordt het de sterretjes. Hoewel.... Van boosheid omdat ik de muts niet kon vinden heb ik twee hele leuke bollen wol gekocht om voor een kind, of mezelf, op dikke pennen een oorklepmuts te breien. In knaloranje. Lekker puh!
Wordt vervolgd



maandag 28 oktober 2013

Overgang

Niet de mijne natuurlijk , daar is weinig spannends over te vertellen. Maar die van zonnige stranden naar het hollandse herfstweer! Dat is pas heftig.


Zaten wij gisteren nog bij 30 graden te ontbijten aan het strand op Cyprus, vandaag spookt het hier. De reuzenbomen om het huis zwaaien vervaarlijk heen en weer en de wind loeit.
Er staan in de anders zo rustige vaart schuimkoppen op het water en de golven slaan over de dijk. Over een paar uur hebben we het ergste gehad zeggen ze.....(die van het weer bedoel ik).
Maar even een steekje om de rust in de tent te bewaren.
Eerst even opruimen, het onderwegtasje met mandjes kan weer terug op zijn plek tot de volgende reis

Wel natuurlijk de 'affe'  er uit gehaald, vier uur heen en vier uur terug plus wat wachttijd =12.



Het begint ergens op te lijken, ik heb er zo'n 170 nu, nog even doorzetten.
Dan de sterren, ik had wat meegenomen, heb ze aan elkaar gezet, en, als je alles bij elkaar legt wordt het best een aardig lappie!


Maar, gisterenavond toen de wasmachine en de droger stonden te draaien, heb ik Saartje op schoot gelegd, haar even geaaid en toch maar een blokje gequilt. Ze heeft toch ook rechten; ze mag best een binding als ze af is!
Toen was het KABOEM!, de droger stopte ermee, altijd fijn met vier natte wassen. De monteur komt vandaag al gelukkig. In de waskamer van de B&B staat prettig genoeg ook een droger dus ik kan wel vooruit. Het is even een onderneming om met dit weer het erf over te steken met een mand was, maar dan is het wel droog . Heen gaat trouwens beter dan terug, die natte kledders blijven nog wel in de mand maar die droge spullen; die moet je echt vasthouden!
Waai niet weg en wordt vervolgd....


zaterdag 19 oktober 2013

Goede tip en rasterwerk

O
Dank voor alle reacties op het quiltpatroon van Saartje!
Yvonne, je bent een held; het ruitpatroon is prachtig, een superidee dus.

Niet alleen voor de broderie perse nlokken maar ook voor de "stofblokken vind ik het iets toevoegen.

Intussen heb ik zo'n zes blokken en mijn vinger doorgequilt en wordt het al wat.
Dinderdagavond ben ik op de eerste bee in mijn leven geweest, wat was dat leuk. Heerlijk om te zien dat je niet de enige lapjesgestoorde bent, gewoon een avond met allemaal mensen met dezelfde afwijking! Nog geestiger is dat ik net zie dat de Yvonne die mij de ruitjestip gaf dezelfde is waar ik donderdagavond thuis was op de bee. Ik had nooit het verband gelegd. Leuk was dat ik daar allemaal dames tegenkwam die ik of al volgde, of al contact mee had (gehad). De wereld is leuk klein als quiltster.
Voor die avond had ik mijn rode sterretjes meegenomen, lekker handzaam in een doosje en makkelijk te maken in de kwekkende club. Schiet aardig op en wordt steeds leuker.

Ook ben ik toch maar begonnen aan de Antique Wedding Sampler van Di Ford, een blokje geknipt en voorbereid om in elkaar te zetten... Ik kan het gewoon niet later, ik houd van deze blokken!


maandag 14 oktober 2013

De kop is eraf!

Ik bedoel gewoon dat ik begonnen ben met het doorquilten van Saartje. Het middenblok is gedaan, nog maar 61 kleinere en de rand....

Ben er nog steeds niet uit wat ik met de Broderie Perse blokken ga doen. Een motief over het hele blok of een randje om de applicatie, hellup!
Gelukkig genoeg andere blokjes om mee te beginnen.
En voor tussendoor, bij de buis of zo, de rode hexjes en sterretjes van An Moonen, gewoon alleen maar knippen , plakken en aan elkaar, heeeeerlijk!

dinsdag 8 oktober 2013

Men neme....

Het laatste stuk toile van een rol, zes jaar geleden op marktplaats gekocht toen truttig nog niet hip was.
Wie mij kent weet dat ik altijd al een zwak voor grote truttigheid heb gehad.
 
Men neme vervolgens een stuk Hobbs, dit ligt al een jaar te wachten op een quilt die groot genoeg is, het was een kingsize!
 
Dit plak je netjes aan elkaar met lijmspray van de Action, een supertip van een trouwe quiltcafébezoeker. Sterker nog: een cadeau van haar, geruild voor een heleboel hexen van rozenstofjes uit de voorraad.


Men neme ook een dochter, of bij gebrek daaraan is een echtgenoot soms ook handig. Zij moet helpen rollen, plakken, tillen etc. En vooral geen eigen initiatief!


Zonder huisdier, de hond op de lapjes is genoeg.
Vervolgens neme men de top en plakt die aan de andere kant van de Hobbs.


Dan kom je erachter dat het patroon van de achterkant ondersteboven zit, je vezint 24 smoezen waarom dit mooier is en haalt dan toch alles maar weer los.
 
Zoals een oude wijze vriendin placht te zeggen; lang vergeten woorden komen boven. Bij mij zelfs hoger dan boven, ze komen naar buiten!



Maar dan..... Zit alles goed en kan het quiltfeestje beginnen! Eerst maar eens rustig bedenken welke kleur garen het moet worden.
Ik weet ook nog niet wat en hoe ik de broderie perse blokken ga doen, intensief, juist rustig? De tijd zal het leren en wordt vervolgd
 

maandag 7 oktober 2013

Lekker kleedje...

Waarom mag ik er nou niet middenop gaan liggen? Ze legt het toch niet voor niets neer!
Die haaientanden kan ze er best aanspelden als ik hier lig. 

donderdag 3 oktober 2013

Papiertjes en meer

Terwijl de sappan zijn werk deed kon ik heerlijk met papiertjes in de weer; de hexagons meet stars uit het boek nan An Moonen en Petra Prins. Na Saartje met al de applicatie is het papiertjes werk heerlijk ontspannen. Zoeken, snijden, plakken en leuke combis maken. Je plakt steeds weer een rijtje aan je werk en het wordt steeds leuker!

Toen het druivensap was afgekoeld heb ik het gemeten, 5,5 liter!!!, en er gelei van gemaakt. Ben nu wel door de door iedereen aangedragen voorraad potten heen, wat een hoeveelheid.

Op een pot hoort een etiket, dus dacht ik even via Google een leuk etiketje te maken en te printen. Leuk idee maar onuitvoerbaar! Rare vormen en niet aan het etiket aan te passen groottes heb ik gevonden. En deze

Heel leuk, maar niet te doen, je moet ze per stuk uitknippen! Wel handig was de TIP! Plak papieren etiketten met melk op je jampot, blijft goed zitten, en wat belangrijker is; ze kunnen er weer af in het water. Eet smakelijk dus!


dinsdag 1 oktober 2013

1+1=druivensap

Je plukt een teil druiven,
Je scharrelt je antieke sapkoker op in de kelder
Koken maar! Dit superapparaat zit onderin vol kokend water, erop staat een lekbak met tuit, daarin hangt de zeef met fruit en bovenop de deksel. 
Je stoomt dus het sap uit het fruit. Vannacht mag het afkoelen en morgen maak ik er geleien en jam van. Heerlijk, en dat van één druivenstaak.