dinsdag 29 april 2014

Even pauze...

Na drie weken geen nacht een onbezet bed is het nu tijd voor mij! Even twee dagen vrijgepland want vanaf het weekeinde is het weer overvol. Buiten de kamers hadden we afgelopen weekeind feest; mijn soroptimistenclub (serviceclub Vakvrouwen voor Vrouwen) bestond 20 jaar. Dat werd drie dagen gevoerd met een bezoek van onze Friendshiplinks uit Duitsland en Zwitserland. Zaterdagavond was hier het grote lustrumdiner. Met mijn vaste keukenmaatje hebben we twee dagen gekookt voor 30 man. Een waar koningsmaal op deze koningsdag.drie kisten asperges geschild en in bosjes gebonden.

Als voorgerecht antipasto, schalen vol...


Bij onze plaatselijke boekhandel kreeg ik het koningspaar op linnen te leen, helemaal geweldig zo boven de haard en piano!


Het werd een latertje, maar dankzij de geweldige afwasploeg was de volgende ochtend door de ontbijtgasten niets merr te zien van de partij!


Manlief was met kind vier naar Engeland, heerlijk rustig in huis zondag, wekker bij de hand om ieder uur een was te kunnen ophangen. Zeker 25 dekbedden, lakens en wel 40 slopen moesten daarna door de strijkmachine, kind drie wilde bijverdienen en heeft wel drie uur er achter gezeten. Voor mij dus DE tijd om een steekje te doen, blokje afgemaakt,


Daarna een paar Sjaanblokjes en een brduurtje. Morgen alle tijd van de wereld, lekker aan het nieuwe project, misschien last ik het wel zien morgen....



dinsdag 22 april 2014

B van Bordeel???

Vandaag na het GROTE opruimen kwam er iemand met een boot logeren. Gebeurt heel vaak dus niets nieuws. We hebben even thee gedronken en hij verdween naar zijn kamer.... 10 minuten later zagen we met een hoogblonde dame van de leeftijd van zijn dochter het erf oplopen. Alle gordijnen potdicht direct en niets meer te zien.
Ben na rijp beraad toch maar op het raam gaan kloppen, gordijn ging opzij, hoofd er uit en de rest van het gordijn voor de edele delen. Ik heb hem toch maar even meegedeeld dat het niet de bedoeling is dat er bezoek wordt ontvangen op deze manier. Als je weloverwogen een eenpersoonskamer boekt en er niets wordt gezegd klopt er iets niet. Het was zijn vaste vriendin zei hij vervolgens, de kletskous! Het toeval wil dat hij een aparte achternaam heeft, wel toevallig dezelfde als een vriendje van de dochters. 1+1 =2 en met de huidige mogelijkheden op communicatiegebied was kind drie er snel achter dat de ouders nog gewoon getrouwd waren en vader een dagje weg was. 
Hij kwam net nog even aan de deur, als een klein jongetje vroeg hij of ze nog wat mochten drinken op de bank met de gordijnen open.
Van woede niet echt opgeschoten met mijn blok 15 van de AWS, nog maar even de energie omzetten in steekjes!

zaterdag 19 april 2014

Bijna pasen

Na een paar weken helemaal volgeboekt te zijn is het nu tijd voor de paashaas.


De tafels zijn gedekt voor de gasten; bijna allemaal ouders van kinderen die hier in de buurt de Easter zeilen.
Ook wij hebben vandaag even gekeken bij ze, we hebben de boot gehaald en voeren langs het veld wedstrijdzeilers.


Prachtig weer, wel een jas aan en een shawl om in de wind.
Sjaan vordrt intussen gestaag, de eerste rij is af en van de tweede rij is blok zes in wording.

Het wordt steeds leuker!
Ook het nieuwe project is errug leuk, nog even geduld.....

zondag 6 april 2014

Rij G, lelijke woorden en een nieuw project

ONa een geslaagde kookworkshop een minder geslaagde was, lijkt wel of ik een abonnement heb op rood en doorlopen. Heel lief dat de dames de wasmachine hadden gevuld met kokssloven, masr dat rode papieren servet hoefde er niet bij.
9 roze sloven, ontkleurder, chloor en weet ik wat allemaal verder bleven ze roze. Met een zucht in de bak en nieuwe geborduurd; stralend wit!!


Het heerlijke van borduren op de machine is dat je steeds 15 minuten iets anders kunt doen. Je moet wel in de buurt blijven voor als er iets zou gebeuren dus tekenen en knippen maar!
Rij G van Sjaan is af, twee blokjes kon ik zo maken, papa's star echter was een ramp, veel lelijke woorden geleerd.


Ik heb in mijn boek geschreven wat Judith ons voorhield: better finished than perfect!
De andere heb ik geen slechte herinnering aan,





En natuurlijk was er deze week RIJSWIJK! Samen met mijn Zwolse, en oudste, vriendin op pad. We waren er om 11 uur en hebben uren gezwalkt. Lekker gekeken en gekocht natuurlijk; een voorraadje voor het nieuwe project,

Eerst het middenstuk van Drayton Hall afmaken en nog een AWS blok; er moet wel een beetje overzicht blijven!
Na de beurs lekker een ommetje gevaren en even het Blauwe Huis bekeken, een rondje met de hond over een eiland en weer een stukje varen, soort minivakantie.
Zaterdagochtend vriendin naar haar ouders gebracht, heel dierbaar, ook de ouders ken ik al meer dan 40 jaar en het is weer net als vroeger! Allemaal een beetje ouder maar de herrie is weer als vanouds.
Zaterdagavond naar het Cirque du Soleil geweest, een zakelijk partijtje, dus top verzorgd. Ontvangst in de VIP ruimte bij de skyboxen van de Arena. Uitzicht op het veld!

We hebben ons verbaasd over de constructies om het gras te verzorgen...


Het circus was éénmalig, wat een beheersing en wat een waaghalzerij!
Als afsluiting nog een diner in de Arena, heel gezellig en lekker gegeten en gekletst. Best lekker om verwend te worden ipv zelf te koken!

dinsdag 1 april 2014

Quilten in de zon

Kennen jullie ook dat gevoel, net alsof je op schoolreis gaat. Maandag was het zover. Patricia was om even over negen bij mij met een cadeautje voor Juud. Een heel handig dienblad met vakjes voor op schoot, alle vakjes gevuld met een flanellen lapje en erop een mooi stofje. Hier hebben we nog wat stoffen uitgezocht en afgesneden voor de Stonefields quilt in wording. Lieve pastelletjes en zo! Om kwartvoor tien zaten we in de auto richting Het midden van het land.
Een zonovergoten dag, bij Juud aangekomen stond de koffie klaar, natuurlijk in de tuin. Alle quiltspullen mee en heerlijk in de zon. 
Natuurlijk de schatten bekijken; heel leuk pm te zien dat iemand andres' quilt er ook heel anders uitziet met andere stofjes. Bijvoorbeeld de Farmers Wife:


Errug leuk met al die gekleurde cornerstones!
Patricia is in de ban van de poppenwieg van de kleuterschool, niet echt die natuurlijk masr zo'n zelfde. De wieg is bekleed, heeft een hemel en krijgt nu een sterrendeken in prachtige zalmtinten.


Ik heb heerlijk aan mijn blok 14 van de AWS gewerkt. 


En...... Uit de 'rode' schatkist mochten we lapjes snijden voor rooie Sjaan! Wat een snoepwinkelgevoel!


Met nog wat rode lapjes van Patricia erbij kan ik even vooruit!
Om vier uur was het schoolreisje afgelopen, een werelddag! Dank je wel Judith voor dit feestje, lekkers, een superlunch en heerlijke gesmolten paaseitjes!

Thuis gaat alles door intussen, vooral in de tuin. De kas is ingezaaid, de raapsteeltjes, spinazie en radijsjes schieten de grond uit. In de volle grond groeien de rabarber en de maggiplant als kool.
Zondag was een poetsdagje; de boot moest een lentebeurtje; het water werd zo zwart dat je het bijna niet meer terug durfde te gooien! 's Middags de luiken van het Blauwe Huis lekker opengegooid en de kachels opgeborgen. Komend weekeinde maar eens aan de grote schoonmaak.