dinsdag 21 april 2015

Gepiept!


Hoera, hoera, vanmiddag om 17.00 uur vertrokken de laatste timmermannen uit de Pipowagen. Na weken ellende heeft de fabriek de enige juiste stap genomen; de klusser er uit geschopt en drie eigen mannen vanuit Vriezenveen naar het westen gestuurd. Met succes!


Samen met de electricien zijn ze de hele dag bezig geweest om alles in orde te krijgen. Zagen, kitten, schilderen en tegelen, alles werd supernetjes gemaakt. 

Hulde aan de mannen van RC PANELS In Vriezenveen: wat hebben ze het geweldig gedaan, eindelijk staat hier dat wat we besteld hebben!


Bloemetje aan de veranda en Klaar is Kees. Nou..... Beetje schoonmaken nog.

Eerst maar eens de hond uitlaten. Een heuse jachthond is ze, onze Feya. En wat wil deze hond? Juist, jagen, alleen maar op hazen. Omdat er door de vogelgriep niet genoeg is gejaagd barst het van de hazen in de polder, zes in dit stukje land!


Zelfs in de tuin lopen ze, deze zat voor het raam in mijn werkkamer


Vandaag kwam mijn achterkantstof voor de mandjes binnen, een heel gewoon katoenen ruitje; de quilt is al zo druk.


Vanavond ga ik het laatste stukje van de AWS proberen te quilten, de laatste loodjes wegen echt het zwaarst..
Het laaste stuk is saai, de slinger volgen tussen de blaadjes in de streep,


Daarna een kussen voor de bank in het Blauwe Huis bekleden en dan mag ik naar bed. Morgen een Cafédag dus veel lawaai en gezelligheid op komst....

maandag 13 april 2015

En nu aan het werk!

Bijna durf ik niet te vertellen dat ik wéér op vakantie was... Een lang weekeinde dit keer, naar Brussel. Heel leuk, drie generaties, moeder met dochter en kleindochters....


Het was een echt meidenweekeinde, veel gelachen, veel gezien; oma is onvermoeibaar met haar boek bezienswaardigheden. In de metro, uit de bus, kerk in en museum uit, wat is er veel te zien!
Het Manneken Pis had niets aan voor de verandering, het was er razend druk.



Na een rondwandeling op een bijna zwoele vrijdag was het goed toeven in een echt belgisch biercafé, en wat drink je daar.... Juist, een echt belgisch biertje, 



Of twee,



Rondje door de oudste overdekte winkelstraat van Europa, de Hubertusgalerij; een kunstwerk op zich!



Voor we vertrokken was er natuurlijk nog een quiltcaféwoensdag, gezellig druk en veel herrie. Patricia had geweldige boeken bij zich, houd je van Civil Warstoffen is zeker 'the blue and the gray' een aanrader. Ik heb het tenminste direct besteld....



Omdat ik eindelijk mijn sterrenquilt helemaal afgemaakt heb, na het mooie quilten van Margareth betekent dat een binding eraan, kan ik wat nieuws gaan beginnen. 



Meer dan zes projecten tegelijk wil ik niet dus het was precies op tijd! Label zit er intussen ook aan,



Net als aan de Stonefields



En, over de Stonefields gesproken: de Stitchers Inn uit Nunspeet organiseert hier een 'SHOW JE STONEFIELD'-dag.
Op 21 november van 10 tot 16 uur, opgeven kan nog net; het loopt storm!

De hele dag kletsen over, kijken naar, werken aan en aaien van ieders Stonefield, wat wil je nog meer? Dit alles natuurlijk onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes met een middagworkshopje als toetje!