zondag 30 oktober 2016

Na gedane arbeid....

Na een bewogen weekeinde, wat zeg ik....twee bewogen weekeinden is het goed zitten!
Het begon allemaal vorige week met een vierdaagse minivakantie naar Portugal met alle kinderen en mijn moeder. Een vroegertje op vrijdag, de taxi kwam om half vier 's nachts. Het leuke is wel dat je om zeven uur in de ochtend in Faro uitstapt en de dag nog voor je hebt!
Lekker ontbijten op weg naar Luz waar we twee appartementen aan de zee hadden, de hele dag hoor je de branding!


Omdat we met zeven personen twee auto's gehuurd hadden konden we in wisselende samenstelling de hort op. De drie generaties gingen naar Silves het kasteel bekijken waar vader met de drie resterende kinderen naar Faro vertrok.


We hadden ook nog iets te vieren, twee kinderen hun Bachelor, intussen bezig met hun Master.


En wat doe je dan... ga je lekker eten!



Ochtendje Lagos stond ook op het programma, altijd weer leuk om te zien hoe straatje na straatje wordt opgeknapt.


Hier het groene huis, maak ook verder buiten het centrum is het verschil te zien.


We hebben avond aan avond tot errug laat boerenbridge gepeeld, altijd hilarisch aan het begin en eind met de kaart op je hoofd!
Aan alles komt een eind, ook aan deze minivakantie; maandagavond laat vlogen we weer naar huis en om half vier lag iedereen in zijn mandje.
Dinsdag was opruim, was- en voorbereiddag voor het quiltcafé van woensdag. Met de Dutchquiltretreat die op donderdag zou starten had ik niet op zó veel quiltsters gerekend, het was stampvol!


Een prachtig begin van de Love Entwined en een hele frisse hoe-heet-hij-ook-al-weer....


Donderdag was het zover; om 10 uur kwam Carina, met haar organiseer ik deze dagen. Wat begon als een Facetime gesprekje eindigde diezelfde avond in een domeinnaam en website. Samen hebben we de data vastgelegd en de dagen gepland. Nu is het zover en wachtten we op de start! 
We begonnen vast met koken en bakken, de goodie-bags met presentjes op de kamers zetten en de tafel dekken in de eetkamer. De boodschappen werden bezorgd...


Vanaf drie uur druppelden de deelnemers met auto binnen. Ellen en Randi die met het vliegtuig uit Noorwegen kwamen had ik al van de Schipholbus gehaald en hadden zich in hun kamer geïnstalleerd. Negen intern en zes extern zorgde voor een lekker bont en gemengd gezelschap.
Vier dagen was het genieten, lachen, patchen en eten


Het kennismakingsspel door Yvonne op donderdag, 


Borreltjes met hapjes,


Tafel vol lapjes


Oogst uit de AGA,


En de afscheidsgroepsfoto.
Geen tranen gelukkig maar wel veel beloftes voor een weerzien volgend jaar en vooral plezier om de afgelopen dagen. 
Lieve deelnemers, hartelijk dank voor jullie deelname, ook ik heb genoten!

woensdag 12 oktober 2016

Aftellen en tellen geblazen

Aftellen tot ik een paar daagjes naar de zon ga én aftellen tot het Dutchquiltretreat. Met 15 deelnemers zit het gezellig vol en de voorbereidingen plus voorpret zijn in volle gang. Verrassingen, cadeautjes, de menu's en het hele circus eromheen vergen nou eenmaal de volle aandacht. Vanaf zondag jl is de Faceboekpagina dutchquiltretreat in de lucht, iedere dag een aftelberichtje met plaatje, vandaag de koffer


Tellen was het vandaag in het handwerkcafé, 20 vrouwen binnen en drie mannen in de keuken. De taarten, notentaart uit de tuin en een koffie-mascarponetaart, waren in no time op.
Gelukkig een reuzenpan wortel-kokossoep met versgebakken brood oude kaas/peer/kweeperengelei, kwestie van genoeg snijden!


Sieneke was even serveerster; ze mag zeker blijven :)
In het café hing de mandjesquilt, ben er reuzeblij mee en hij hangt gezellig.


Vorige week de binding erop gezet bij onze af-en-to-be met Liesbeth en Yvonne  bij Martine. Echt af en toe en niet op een vaste avond, heerlijk relaxed.

In de tuin is het even hoogseizoen geweest, de kweeperen moesten eraf, de noten geraapt en de pompoenen van de plant, leuke soorten dit jaar. Groene joekels en grappige oranje bolletjes met een pluim


Ook in de tuin, de pipowagen. Al het houtwerk was al geschuurd, moest me alleen even kwaad maken om het te lakken. Bijna klaar, de verf was op voor ik de achterkant kon doen, verf bijhalen maar en zondagmiddag als het mooi weer wordt nog een uurtje met de kwast aan de slag.


Eens kijken of we weer gezelschap krijgen... dit luie beest ligt met één oog open naar je te loeren terwijl je op de ladder balanceert


donderdag 6 oktober 2016

Viltenen quilten

We Er zijn zoveel leuke dingen te doen dat het soms moeilijk kiezen is...
Maar eerst kind twee verhuizen in Groningen. De ouders van een vriendinnetje hebben een huis gekocht voor hun kinderen en verhuren de overgebleven kamer


In wording welteverstaan, er moet nog flink verbouwd worden


Op de terugweg naar huis heb ik kind drie opgevist in Leeuwarden, we hadden een dagje vachtvilten besproken in Valkenburg en dat begon vroeg op zaterdag.
Martine was ook van de partij, zij viltte een tas, een vacht was haar te groot.


Wij kregen een hele vacht, zó afgeschoren dus lekker vies. Eerst maar even schoonmaken en netjes op de grond leggen.


Daarna werd er gewassen, gerold, liters heet water erop en nog meer gerold. Het vieze water droop van de tafels en het was lekker warm!


De vachten mochten even uitdruipen buiten 


En moesten thuis in bad eindeloos worden nagespoeld en gewassen


Het leek wel druivenplukken vond kind drie...

Vanaf zondag was er een heel gezelschap in huis, ze wilden ook eten bij ons... koken geblazen dus, en tafeldekken


En... er werden plannen gemaakt, plannen voor een grote lapjesruildag op 26 november


Dat wordt snijden! Je hebt zoveel lapjes nodig als je geen dubbele wilt gebruiken dat je wel moet ruilen met elkaar.

Op maandag bracht de postbode een pakket, er zat een mandjesquilt in, prachtig met de hand gequilt door Ria!
Hij is prachtig geworden


Intussen zit de binding eraan en is hij door de wasmachine en droger gereisd.
Ik ben er superblij mee, na vier jasr op vakantie mandjes appliceren had ik er genoeg voor de "trick or treat" quilt. Ria was echt de reddende engel om hem door te quilten, ze komt hopelijk snel een keer logeren!


Op een van de laatste mooie dagen van dit seizoen hebben we de boot van mijn moeder naar de winterstalling gevaren. Nog snel een middagje genieten op het water, tank vol en varen maar


Hond mee en echt genoten. Zó verheug je je extra op het volgend vaarseizoen, als je de laatste keer in de regen vasrt is het toch minder leuk!